Mai multe conduri galbene de instabilitate atmosferică valabile până duminică în țară. Temperaturile scad, în special în vestul, nordul și centrul țării. 

Primul cod galben emis de ANM a intrat în vigoare vineri la ora 12.00 și este valabil până sâmbătă la ora 12.00.

Zonele vizate sunt Banat, Oltenia, Crișana, Transilvania, Muntenia, sudul și centrul Moldovei.

În aceste zone, dar și în cele de munte, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Județele vizate de codul galben emis de ANM sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Giurgiu și Olt.

Un nou cod galben intră în vigoare astăzi, la ora 12.00 și va fi valabil până duminică la ora 20.00.

În vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua.

În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Duminică va ploua în regiunile nordice și centrale, iar temperaturile scad brusc, în special în vestul, nordul și centrul țării. La munte, în zonele înalte vor fi precipitații mixte.

Tot duminică va intra în vigoare un alt cod galben, de la ora 2 00 și va fi valabil până duminică seară la ora 20.00.

Vântul se va intensifica în toate regiunile, în sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

De duminică sunt anunțate temperaturi pe timpul nopții chiar și de 3 grade în zonele montane, în timp ce pe litoral minimele termice s

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorÎn Mehedinți locuitorii se încălzesc cu lemne de mai bine de treizeci de ani în apartamente. Lemnele sunt cărate pe scări