Tenismenul Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis. Ultima competiție din cariera elvețianului (41 de ani), care nu a mai jucat după ce a fost eliminat de la Wimbledon 2021, va fi la Laver Cup.

La competiție va face echipă cu Novak Djokovic, Rafael Nadal și Andy Murray.

Roger Federer:

„Pentru familia mea din tenis și nu numai,

Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, adversarii mei și, mai presus de toate, fanii care dau viață acestui sport. Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți.

După cum mulți dintre voi știți, în ultimii trei ani am avut parte de provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul său pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani. Am jucat mai mult de 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este timpul să pun capăt carierei mele competiționale.

Laver Cup de săptămâna viitoare de la Londra va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu la Grand Slamuri sau în circuit” – Roger Federer (Instagram, FB) 

 

Articolul precedentTransport agabaritic. Când și unde se va efectua
Articolul următorReduceți viteza de deplasare. Zone cu restricții