Tesla recheamă 54.676 de mașini Model X fabricate între 2021-2023, deoarece controlerul vehiculului este probabil să nu detecteze scăderea lichidului de frână şi să nu afişeze o lumină de avertizare.

Tesla a lansat gratuit o actualizare software over-the-air (OTA), pentru a remedia problema, a declarat Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), potrivit Reuters.

Producătorul de vehicule electrice nu are cunoştinţă de accidente, răni sau decese care ar putea fi legate de această afecţiune, începând cu 10 octombrie, a adăugat autoritatea de reglementare.

Tesla nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a Reuters.

În august, NHTSA a deschis o investigaţie asupra a 280.000 de vehicule noi Tesla Model 3 şi Model Y, din cauza rapoartelor privind pierderea controlului direcţiei şi a servodirecţiei.

În vara acestui an, producătorul Tesla a anunțat un record de vânzări ale mașinilor sale, după ce a redus prețurile, o creștere cu 83% în trimestrul doi al acestui an față de perioada similară a anului trecut.

Tesla Inc a anunţat ân iulie faptul că a livrat un număr record de vehicule în trimestrul doi din 2023, depăşind estimările, deoarece reducerile de preţ şi subvenţiile din SUA au făcut ca maşinile sale electrice să fie mai accesibile, transmite Reuters.

În perioada aprilie-iunie 2023, compania condusă de Elon Musk a livrat 466.140 vehicule, o creştere de 10% faţă de trimestrul precedent şi un avans de 83% faţă de anul trecut.

Analiştii se aşteptau ca Tesla să livreze 445.000 de maşini.

Cel mai valoros producător auto al lumii a produs cu 13.560 mai multe vehicule decât a livrat în trimestrul doi din 2023, deşi decalajul s-a redus de la 17.933 în primele trei luni din acest an.

„Reducerile de preţ au fost o mişcare inteligentă Tesla şi au avut succes în special pe piaţa chineză. Ne aşteptăm la creşterea marjelor de profit în următoarele trimestre”, a explicat Dan Ives, analist la Wedbush Securities.

Articolul precedentRăsturnare de situație în Fâșia Gaza – S-a aflat cine a bombardat de fapt spitalul – A fost publicată dovada
Articolul următorCFR Călători a anulat licitația pentru modernizarea a 30 de vagoane cu bani din PNRR