Poliţiştii de frontieră din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au confiscat 1.668 de pachete cu ţigări de contrabandă și 7.068 bucăți materiale pirotehnice, pe care doi cetăţeni români, soţ şi soţie, intenţionau să le comercializeze pe piaţa neagră din localităţile judeţului Mehedinţi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Imigrației și Infracţionalităţii Transfrontaliere și Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au depistat în apropierea unei piețe din municipiul Drobeta Turnu Severin un bărbat, în timp ce scotea țigări și petarde dintr-un autoturism. Alături de bărbat se afla şi soţia acestuia. Despre cele două persoane, domiciliate pe raza județului Mehedinți, oamenii legii aveau informații că se ocupă cu traficul ilicit cu ţigări de contrabandă.

La controlul autoturismului VW Passat aparținând bărbatului, în vârstă de 37 de ani, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit în portbagaj cantitatea de 1.626 de pachete cu ţigări, diferite mărci și 7.068 bucăți materiale pirotehnice, diferite tipuri, pentru care persoana nu avea documente de provenienţă. Totodată, la controlul efectuat asupra femeii, în vârsta de 33 de ani, a fost descoperită, ascunsă pe corp, cantitatea de 42 de pachete cu țigări, diferite mărci, pentru care aceasta nu deţinea documente de proveniență. Ţigările și produsele pirotehnice urmau să fie distribuite pe piaţa neagră din localităţile judeţului Mehedinţi.

Bunurile în valoare totală de aproximativ 22.500 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare  de aproximativ 12.000  de lei, a fost indisponibilizat. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.                                                             

Articolul precedentRevelion în stradă la Turnu Severin
Articolul următorAproape 5.000 de persoane şi-au găsit un loc de muncă de la începutul anului