Din cauza ploilor abundente, debitul râului Cerna a crescut, iar apele umflate au adus la Orșova din amonte, de pe maluri, tone de resturi menajere.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a solicitat luni Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinți să intervină pentru ridicarea acestor gunoaie și să ajute SGA Caraș Severin, care are competență pe acest sector al râului.

”Chiar dacă acest sector de râu nu este în raza de competență a Serviciului de Gospodărire a Apelor Mehedinți, am solicitat conducerii SGA să vină în zonă și să aducă o formație, care să ajute la curățarea zonei de aceste gunoaie. Am luat legătura și cu domnul prefect al județului Caraș Severin, care a dispus ca SGA Caraș Severin să trimită două formații. Din păcate, ori de câte ori plouă abundent se întâmplă acest fenomen, apele râului antrenează din amonte toate gunoaiele aruncate de concetățenii noștri mai puțin civilizați”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Gunoaiele au fost aduse de apele învolburate ale râului Cerna ce a „spălat” gropile de gunoi ale localităţilor dintre Băile Herculane şi Orşova.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Troleibuz în flăcări, în București
Articolul următor100% TU DECIZI! Nicolae Bănicioiu, ministrul din vremea Colectiv, ipocrizie pe COVID-19