Traficul este suspendat la această oră prin punctul vamal Giurgiu, pe ambele sensuri. Aceasta, ca urmare a unui protest al producătorilor de cereale bulgari.
 
Acţiunea fermierilor este programată să dureze până la ora 16.00. 
 
Ca urmare a blocării benzilor de circulaţie, este întrerupt atât traficul pentru camioane cât şi pentru autovehicule. Poliţia de Frontieră din România le recomandă şoferilor profesionişti cât şi turiştilor să utilizeze celelalte puncte vamale de la graniţa cu Bulgaria, şi să consulte aplicaţia trafic online, de pe siteul poliţiadefrontieră.ro. 
 
Fermierii bulgari au început ieri un protest la frontiere, care va continua şi mâine. Ei sunt nemulţumiţi de afluxul mare de cereale venite din Ucraina. 
Agricultorii bulgari îşi continuă protestele astăzi faţă de afluxul mare de produse agricole din Ucraina.
 
Ieri, fermierii din ţara vecină au blocat cu tractoare cele 4 puncte de frontieră cu România, cerând oprirea importurilor de cereale ucrainene. Ei s-au întâlnit cu ministrul Agriculturii şi vor avea discuţii cu preşedintele Rumen Radev, în încercarea de a găsi soluţii la această problemă. Sunt 3 zile de proteste declanşate ieri de agricultorii bulgari.
 
Ei blochează punctele vamale prin care camioanele ucrainene aduc cereale în ţara lor.
 
Datele din prezent arată că, de exemplu, abia 10 la sută din producţia de floarea soarelui a fost vândută în Bulgaria iar preţurile seminţelor sunt şi ele extrem de scăzute, potrivit radioului public din ţara vecină. Nemulţumiri similare au şi fermierii din Polonia, Ungaria, Cehia şi România. Conform informaţiilor venite ieri de la Bruxelles, Comisia Europeană ar lucra la un al doilea pachet de compensare a pierderilor pentru agricultorii afectaţi. 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentRestricții în mai multe zone ale țării astăzi
Articolul următorServiciile secrete, dinamitate de Rareș Bogdan: „Eu nu pot fi compromis. Îmi fac tot felul de scenarii. Inventează arestarea mea ca să-mi închidă gura!”