Cele mai spectaculoase șosele din România, Transfăgărășan și Transalpina, nu se închid pe 30 octombrie. Oficialii Companiei de Drumui și Poduri anunță că drumurile de la mare altitudine vor rămâne deschise până la prima ninsoare abundentă. 

Legislația în vigoare prevede că cele două drumuri sunt deschise între 15 iunie și 30 octombrie. Vremea frumoasă din acest an ar putea să prelungească programul de circulație cu câteva zile. Cele două șosele sunt extrem de periculoase pentru că fenomenele meteo extreme ar putea să desprindă stânci, iar precipitațiile pot să pună viața șoferilor în pericol. Până anul acesta regulamentul de funcționare spunea că e obligatorie închiderea tronsoanelor înalte Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan, respectiv Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina, în perioada 30 octombrie-30 iunie.

Cele două șosele vor fi menținute deschise atâta timp cât condițiile meteo vor fi favorabile, susțin oficialii de la drumuri. Aceștia transmis că se efectuează zilnic verificări pentru a asigura că șoferii pot circula în siguranță.

Pe Transfăgărășan, pe versantul nordic din județul Sibiu, sunt instalate plase de protecție și alte sisteme care previn producerea de avalanșe de stânci. În plus, se lucrează la un proiect de amenajare a unor copertine de beton, care vor facilita accesul pe acest traseu pe aproape întreaga durată a anului.

Articolul precedentVești proaste pentru români și pentru guvern. FMI a înrăutățit prognoza economică pentru România
Articolul următorA fost lansat Programul de susținere a educației în limba română în Ucraina