Miercuri, la sediul Guvernului, a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul ce vizează realizarea unui traseu cicloturistic de-a lungul Dunării, în județele Mehedinți. Dolj și Olt.

Contractul a fost semnat de președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, în prezența premierului Nicolae Ciucă.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost prezent împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan, ca și parteneri ai proiectului.

Valoarea contractului este de 35 milioane euro.

ASe vor amenaja 356 kilometri din ruta EuroVelo 6, din care, mai mult de jumătate, 218 kilometri, vor fi pe raza județului Mehedinți, restul, în județele Dolj și Olt.

Întreg traseul străbate:

Județul Mehedinți: municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova, comunele Salcia, Vrata, Gârla Mare, Pristol, Gruia, Gogoșu, Burila Mare, Devesel, Hinova, Șimian, Eșelnița, Dubova și Șvinița.

Județul Dolj: municipiul Calafat, orașele Bechet și Dăbuleni, comunele Cetate, Ciupercenii Noi, Desa, Poiana Mare, Maglavit, Piscu Vechi, Ghidici, Cârna, Gighera, Măceșu de Jos, Bistreț, Catane, Negoi, Rast, Ostroveni, Călărași.

Județul Olt: Orașul Corabia, comunele Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Gârcov.

Traseul urmărește linia Dunării de la Svinița până la granița județului Olt și județul Teleorman și străbate cele mai importante obiective turistice din cele trei județe.

Articolul precedentPrima de casare pentru Programul „Rabla clasic” și bugetul pentru achiziţia de maşini electrice vor crește
Articolul următorFactura la gaze va putea fi achitată eșalonat. Ce măsuri propune ANRE