Trei bărbați din județul Dolj au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind  bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat și tâlhărie calificată pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. La locuințele acestora din Dolj, oamenii legii au găsit mai multe bunuri provenite din comiterea faptelor. Prejudiciul creat este de peste 16.000 lei.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale și Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au pus în aplicare un număr de 5 mandate de percheziție domiciliară, eliberate de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, la locuințele a cinci persoane cu vârste cuprinse între 16 și 25 ani, din comunele Brădești și  Coțofenii din Față, județul Dolj.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției orașului Filiași, Postului de poliție Brădești și Postului de poliție Coțofenii din Față din I.P.J.Dolj, sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale – I.P.J.Mehedinți și Brigăzii de Jandarmi Mobile – ”Frații Buzești” – Craiova.

Persoanele în cauză sunt bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat și tâlhărie calificată, fapte comise pe raza municipiului Drobeta Turnu-Severin, iar la locuințele acestora polițiștii au identificat bunuri și obiecte ce au fost ridicate în vederea definitivării cercetărilor.

Extinzând verificările s-a stabilit că aceștia sunt bănuiți și de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă săvârșită în data de 08/09.05.2018 asupra unui bărbat de 60 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, persoană ce asigura paza unei societăți din municipiu, ce are ca obiect de activitate colectarea de deșeuri și de unde persoanele respective au sustras deșeuri neferoase, în valoare de aproximativ 5.000 lei.

Totodată, oamenii legii au mai stabilit ca persoanele respective, în cursul lunilor ianuarie și mai a.c., au sustras din curtea unei locuințe din municipiu, deșeuri neferoase și alte bunuri în valoare de 11.500 lei.

În cauză polițiștii au dispus continuarea urmăririi penale față de aceștia, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat si tâlhărie calificată.

În baza probatoriului administrat, trei dintre bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, urmând ca astăzi, 01 noiembrie a.c., să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Tr. Severin cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Articolul precedentUn bebeluș în comă și bunicul acestuia mort în urma unui accident pe centura ocolitoare a Severinului
Articolul următorNumărul pensionarilor din Mehedinţi, în continuă creştere