RĂZBOI Rusia-Ucraina ZIUA 590. Trupele ucrainene fac progrese doar în est în fața ocupanților ruși. Atacurile rușilor au loc din ce în ce mai aproape de teritoriul României. 

UPDATE – Preşedintele rus Vladimir Putin s-a oferit să reia livrările de gaz către Germania prin conducta Nord Stream 2, în contextul preţurilor ridicate la energie din Europa, creşteri care au fost parţial provocate de decizia Rusiei de a pune capăt livrărilor.

UPDATE – Bombardamentele rușilor sunt din ce în ce mai aproape de teritoriul României. A fost atacat punctul de trecere al frontierei de la Orlovka. Trecerea cu bacul a fost blocată.

UPDATE – Moartea lui Prigojin, învăluită în mister. Putin lansează scenarii noi și pozează în nevinovat, explicând că nu are nicio vină în moarta liderului Wagner.

Rușii continuă să bombardeze pozițiile ocupate de ucraineni. Forțele din Ucraina fac progrese în est dar avansează foarte greu în nord, sub atacul rușilor. 

Trupele ucrainene au făcut progrese în teatrul estic al contraofensivei, dar sunt sub presiune mai la nord, au declarat joi oficialii ucraineni. Forțele ruse susținute de avioane de atac Su-35 au început să atace de-a lungul liniei frontului în direcția Makiivka, în regiunea Lugansk.

„Cea mai dificilă zonă este sectorul Liman-Kupiansk”, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor din est, Ilia Yevlash, pentru televiziunea ucraineană, referindu-se la două orașe recucerite de trupele ucrainene la sfârșitul anului trecut, dar care sunt încă atacate de ruși.

Președintele Zelenski a anunțat zeci de răniți în atacul de la Harkov. 51 de persoane au fost ucise într-un atac rusesc care a lovit un magazin alimentar dintr-un sat din regiunea Harkov, în estul Ucrainei, potrivit autorităților ucrainene.

Bombardamentele rusești sunt din ce în ce mai aproape de teritoriul României. Locuitorii din Isaccea au fost martorii atacurilor de pe malul românesc, de la Isaccea. Atacul rusesc cu drone a vizat vama Orlivka, aflată peste Dunăre de Isaccea. Bombardamentele au fost filmate de românii de pe malul celălalt al Dunării. Atacul cu drone a provocat un incendiu uriaș.

Articolul precedentFrații TATE, noi acuzații grave – Victimele lor sunt amenințate și hărțuite ca să păstreze tăcerea
Articolul următorCum pregătim lenjeria de pat pentru iarnă. Trucurile de care mulți nu țin cont