Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe a afirmat că drone rusești au căzut și s-au detonat pe teritoriu românesc în timpul atacului de azi-noapte din zona Dunării, transmite Reuters. Potrivit unor surse Realitatea Plus, Ministerul român al Apărării nu confirmă informația și va oferi în scurt timp un punct de vedere oficial.

Anunțul are legătură cu noul atac rusesc cu drone, ce a durat trei ore și jumătate, a avut loc în noaptea de duminică spre luni asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa.

Loviturile au provocat pagube importante la nivelul infrastructurii, iar resturile de drone au incendiat mai multe clădiri, a declarat guvernatorul regiunii.

Aproximativ 17 drone au fost doborâte, dar unele și-au atins țintele, a spus guvernatorul Oleh Kiper pe Telegram. El a adăugat că, potrivit informațiilor preliminare, nu s-au înregistrat victime sau răniți.

În mai multe așezări din zona extinsă a portului Izmail au fost avariate depozite și unități de producție, precum și mașini și echipamente agricole, a precizat Kiper.

Articolul precedentȘoc la US Open. Numărul 1 WTA pleacă acasă și pierde primul loc
Articolul următorPrimarul din Crevedia, un nou gest sfidător. În loc de explicații, edilul a trântit ușa în nas echipei Realitatea Plus – VIDEO