Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a atribuit, marți, EURO 2028 la fotbal Regatului Unit și Irlandei, în timp ce EURO 2032 l-a acordat unei candidaturi formate în această vară din Italia și Turcia, neexistând alte pretendente în cele două dosare.

Cele două acțiuni au fost oficializare în cadrul unei scurte ceremonie de către președintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, confirmând tendința organizării în comun a marilor competiții sportive, singura șansă pentru unele țări de a le găzdui.

Cele zece stadioane care vor găzdui ediția din 2028 sunt cunoscute deja, ele fiind utilizate atât pentru fotbal și rugby, cât și pentru sporturile galice: Wembley din Londra, City Stadium din Manchester, St James’ Park din Newcastle, Hampden Park din Glasgow, Dublin Arena, National Stadium din Cardiff sau Casement Park din Belfast.

Organizarea EURO 2032 rămâne însă mai misterioasă, după ce Italia și Turcia au încercat multă vreme separat să candideze pentru găzduirea evenimentului, însă în iulie au decis să își unească forțele, fără a dezvălui orașele gazdă.

Articolul precedentDespescu, date surprinzătoare despre decesele cauzate de accidente rutiere, în primele 9 luni. Care a fost principala cauză a carnagiului de pe șosele
Articolul următorÎCCJ dispune începerea procesului în dosarul privind drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1