Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a verificat astăzi, alături de inspectorul școlar general Dana Trancotă, mai multe școli din mediul rural pentru a se asigura că elevii vor susține luni prima probă din examenul de evaluare națională în cele mai bune condiții.

”Am monitorizat foarte atent modul cum unitățile școlare s-au pregătit în această perioadă pentru a primii elevii din ani terminali și dascălii cu scopul de a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19. Este foarte important ca părinții să știe că școlile au luat toate măsurile pentru ca elevii să participe în condiții de siguranță la cursuri și la examenele naționale. Mai sunt câteva zile până la prima probă din evaluarea națională și vreau să le urez succes elevilor care vor susține acest prim examen important din viață”, a transmis prefectul Cristinel Pavel.

Astăzi, la ora 12,00, s-a finalizat procedura de înscriere în aplicația dedicată examenului de evaluare națională și sunt înscriși 2.147 de elevi, ceea ce înseamnă un procent de 97% din absolvenți. La nivelul județului Mehedinți, se vor desfășura examenele de evaluare națională în 66 de unități școlare.

”Cred că avem emoții mai mult decât au copii și pentru a decurge lucrurile foarte bine verificăm în teren, prin intermediul inspectorilor de sector, modul în care școlile sunt pregătite. Aici suntem la școala de la Căzănești, totul este în regulă, sunt în măsură ca luni să treacă cu bine de prima probă. Mâine vom avea o ultimă ședință de instruire cu comisiile care vor desfășura activitatea în cadrul unităților școlare. Toate condițiile igienico-sanitare sunt îndeplinite, sunt respectate, deci în momentul de față în județul Mehedinți suntem pregătiți pentru a desfășura în cele mai bune condiții examenul de evaluare națională”, a declarat Dana Trancotă, inspectorul școlar general al ISJ Mehedinți.

La școala gimnazială din Căzănești, de exemplu, cei 16 elevi din clasa a VIII-a, care luni vor susține prima probă la evaluarea națională, își luau astăzi ultimele notițe de la profesori. Au fost prezenți în fiecare zi la orele de pregătire.

”Avem absolut tot ceea ce este necesar pentru ca elevii să vină în siguranță la școală și mă refer aici la dezinfectant, măști. Le asigurăm elevilor apă, tipizatele sunt asigurate de Inspectoratul Școlar, am primit de la inspectorat și măști, iar de la primărie am primit două termoscanere, măști, mănuși, dezinfectant. În fiecare zi elevii au fost prezenți la pregătire împreună cu profesorul de limba română și profesorul de matematică”, a precizat Nicolița Borcean, directorul școlii din Căzănești.

Elevii din clasa a VIII-a au primit tablete de la Primăria Căzănești, urmând ca din toamnă să primească tablete și ceilalți elevi.

”Pentru elevii din clasa a VIII-a, ca să le ușurăm activitatea de pregătire a examenelor, le-am cumpărat tablete, iar din toamnă ne-am propus să achiziționăm tablete pentru toți elevii comunei Căzănești ca să-i ajutăm în activitatea instructiv-educativă. Am inițiat anul trecut un proiect prin care am achiziționat laptopuri pentru cadrele didactice și videoproiectoare”, a precizat primarul comunei Căzănești, Ovidiu Lădaru.

 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Călin Popescu Tăriceanu, omul pasionat de mașini, motociclete și neveste
Articolul următorSe reabilitează drumul care duce spre Pădurea de Liliac din Ponoarele