Palatul Culturii „Teodor Costescu” a găzduit joi seară, în cadrul proiectului intercultural „Șezătoare la Palat”, o conferință  “Scurtă incursiune în istoria fotografiei românești”, însoțită de proiecție foto-video a artistului fotograf Louis Guermond, cetățean francez rezident în Sibiu.

Artistul fotograf francez a vorbit la Turnu Severin despre fotografi români despre care știm prea puține, dar care cu siguranță marchează istoria fotografiei românești.

„Am adunat cărți, documente, fotografii și m-am informat. Istoria fotografiei în România este prea puțin cunoscută de români și este păcat. Eu cred că elevii ar trebui să învețe încă de pe băncile școlii tot ceea ce ține de domeniul cultural. Nivelul de pregătire al fotografilor din România este la același cu cel din Occident. Fotografia poate fi și o nișă economică, o armă cultură spre Occident”, a declarat Louis Guermond.

Fotograful Louis Guermond s-a născut în Bretania (n. red., nord-vestul Franţei), a fost bancher timp de 30 de ani, iar la pensie s-a mutat în România, unde continuă să practice pasiunea sa de-o viaţă, fotografia.

Articolul precedentCONSILIUL JUDEȚEAN DĂ BANI PENTRU FOTBAL
Articolul următorVernisaj de excepție la Palatul Culturii „Teodor Costescu”