Astăzi, la ora 15,00, în sala mare a Prefecturii Mehedinți, s-au convocat în ședință extraordinară Centrul Local de Combatere a Bolilor Mehedinți și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrucât există suspiciune de focar de pestă porcină africană (PPA) în fondul de vânătoare 40 Cerânganul (pe raza comunei Grozești), ce aparține AJVP Appolo.

Rezultatul a fost stabilit de LSVSA Dolj, în baza probelor recoltate de la la un porc mistreț ce a fost găsit mort, în data de 22 ianuarie 2020, pe acest fond de vânătoare.

”Am avut confirmarea în această dimineață de un nou caz de pestă porcină africană pe teritoriul județului Mehedinți. Din acest motiv am convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în vederea aprobării planului de măsuri care se impune în aceste cazuri, de limitare și eliminare a focarului respectiv”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Reprezentanții DSVSA Mehedinți precizează că s-a stabilit delimitarea zonei afectate de 13 km.

Responsabilul fondului de vânătoare are obligația să anunțe DSVSA Mehedinți când efectuează partide de vânătoare pentru recoltarea probelor și, orice suspiciune de boală, pentru a stabili măsurile stricte ce se impun pentru prevenirea extinderi PPA în județ.

Articolul precedentSeverinenii au scăpat de taxa pentru apa de ploaie
Articolul următorBărbatul acuzat de uciderea mamei sale a fost reținut și urmează să fie prezentat Tribunalului Mehedinți