Un om de afaceri severinean a deschis un centru de echitație la Șimian

 

Un om de afaceri severinean  a deschis la Șimian, o localitate învecinată municipiului Drobeta Turnu Severin, un centru unde copii şi adulţii se pot iniţia în tainele echitaţiei.

Claudiu Spânu, un severinean care are afaceri în domeniul transportului, a decis să îşi transforme pasiunea într-o afacere, astfel că a investit aproape 40.000 de euro într-o bază sportivă pentru agrement ecvestru la Șimian.

Astfel, Mehedințiul are începând de sâmbătă, oficial, un centru de echitaţie cu instructori autorizaţi să ofere cursuri de echitaţie. La inaugurare au participat sute de severineni, iar copiii au avut posibilitatea să se plimbe gratis cu trăsura, să se joace cu caii și poneii.

Cei care iubesc caii, dar nu numai, pot învăţa să călărească aici dacă nu au avut niciodată vreo astfel de experienţă. Beladona, Weeky, Isabela, Narcisa sunt doar câţiva dintre  caii centrului din Șimian folosiţi pentru echitaţie.

„Am deschis acest centru pentru bucuria și pasiunea mea și a copiilor mei pentru cai, cât, bineînțeles, și pentru public fiindcă pe o rază de 200-300 de kilometri, de la Timișoara până la Craiova nu există un astfel de centru. Eu cred că era necesar pentru acest județ. Este o investiție mare și un sport destul de costisitor, cred că ajunge la undeva la 30.000 -40.000 de euro”, spune Claudiu Spânu.

Pentru început, Centrul are 11 cai de rasă, 6 ponei și 4 mânzi, achiziționați din Olanda și din țară. Preţurile pentru cursurile de călărit ȋncă nu sunt definitivate, dar cel mai probabil o ședință de echitație va costa între 40 și 60 de lei.

Articolul precedentVernisaj de excepție la Palatul Culturii „Teodor Costescu”
Articolul următorCum a fost salvat un tânăr care a suferit arsuri grave