Un președinte de secție de votare face campanie PSD-ului la Mehedinți

Președintele unei secții de votare din Mehedinți face campanie electorală deși legea îi interzice acest lucru. Este vorba de Ionică Gheorghe, președintele secției 154 din satul Aurora aparținător comunei Cujmir.

 Este fierbere mare zilele acestea în comuna Cujmir. Supărați că liberalii au câștigat un număr mai mare de voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale, social-democrații se agită pe ulițelor satelor. Atât de agitați sunt că unii dintre ei încalcă și legea, care le interzice clar să facă campanie electorală.

De exemplu, Ionică Gheorghe (foto al patrulea din partea dreapta), președintele secției 154 din satul Aurora, este fotografiat într-un grup de pesediști pe o stradă din satul Cujmirul Mic în timpul unei acțiuni de campanie electoală, fotografie care a fost postată pe Facebook.

Ceea ce uită Ionică Gheorghe este faptul că în calitate de președinte al biroului electoral al secției de votare nr. 154 are obligația să-și exercite funcția corect și imparțial și nu are voie să participe la campania electorală.

Orice încălcare a acestei obligații atrage după caz răspunderea juridică, civilă sau penală. Ori în acest caz imparțialitatea sa este pusă sub semnul întrebării din moment ce apare într-o fotografie cu îndemnul „Cujmirul Mic votează PSD”?

În comuna Cujmir, în primul tur al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a obținut 699 de voturi, iar Viorica Dăncilă – 549.

Articolul precedentMINISTRUL ECONOMIEI, ÎNTÂLNIRE CU SINGURUL PRODUCĂTOR DE SODĂ CALCINATĂ DIN ȚARĂ
Articolul următorPraznicul „Intrării Maicii Domnului în Biserică” marcat prin slujire arhierească la Mănăstirea Vodiţa