Programul „Primul Trusou” a devenit de marți, 23 iulie, funcțional în municipiul Drobeta Turnu Severin. Viceprimarul Daniel Cîrjan anunță că la sediul Direcției de Asistență Socială, prima mămică din Drobeta Turnu Severin care a născut în urmă cu două săptămâni în Maternitatea Spitalului Județean Mehedinți a intrat în posesia acestui trusou.

Primul beneficiar al acestui program este Andrei Ionuț, un băiețel frumos în vârstă de numai două săptămâni. Proiectul a fost propus acum două luni alături de consilierii locali liberali, la inițiativa consilierului liberal Magda Dumitrescu. Programul se aplică mamelor care se află la prima naștere, cu domiciliul în Drobeta Turnu Severin cu cel puțin 1 an de zile înaintea nașterii și care dovedesc faptul că nașterea a avut loc în incinta Blocului Materno-Infantil din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.  Mai mult, părinții nou-născutului nu trebuie să figureze cu datorii la bugetul local”, a declarat Daniel Cîrjan.

Proaspăta mămică a primit  o geantă pentru bebeluș, salopetă, pantalon, body, păturică, prosop baie, un bax pampers.

Trusoul „Primul copil” se va acorda în anul 2019 unui număr de aproximativ 200 de persoane, bugetul estimat fiind de 60.000 de lei, finanţarea asigurându-se din bugetul de venituri şi cheltuieli al Direcţiei de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Având în vedere rată scăzută a natalității, noi considerăm că se impune implicarea autorității locale în identificarea unor măsuri sociale suplimentare, care să influențeze creșterea natalității. De asemenea, cheltuielile în primii ani de viață ai bebelușului sunt foarte mari iar din acest punct de vedere orice ajutor din partea autorității locale pentru părinți este binevenit”, a mai spus viceprimarul Daniel Cîrjan.

 

Articolul precedentUn tânăr și-a snopit în bătaie tatăl de 58 de ani
Articolul următorAccident pe DN56 A între un TIR și o mașină