Viceprimarul liberal Daniel Cîrjan anunță că alături de consilierii locali liberali va depune un proiect de hotărâre care are drept scop stimularea natalității în Severin. Mamele care nasc în Maternitatea din Drobeta Turnu Severin ar urma să primească un trusou ”Primul copil”.

Alături de consilierii locali liberali, la inițiativa consilierului liberal Magda Dumitrescu, am propus un proiect privind stimularea natalității în municipiul Drobeta-Turnu Severin prin acordarea trusoului „Primul copil”. Programul ar urma să se aplice mamelor care se află la prima naștere, cu domiciliul în Drobeta Turnu Severin cu cel puțin un an de zile înaintea nașterii și care dovedesc faptul că nașterea a avut loc în incinta Blocului Materno-Infantil din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, a declarat Daniel Cîrjan.

Totuși, pentru a primi trusoul părinții nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

”Părinții nou-născutului nu trebuie să figureze cu datorii la bugetul local. Trusoul „Primul copil” va conține: geantă bebeluș, salopetă, pantalon, body, păturică, prosop baie, un bax pampers. Trusoul „Primul copil” se va acorda în anul 2019 unui număr de aproximativ 200 de persoane, bugetul estimat fiind de 60.000 de lei, finanţarea asigurându-se din bugetul de venituri şi cheltuieli al Direcţiei de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin”, a mai explicat viceprimarul liberal.

Daniel Cîrjan a mai precizat că prin această măsură își doresc să stimuleze natalitatea în Drobeta Turnu Severin.

Având în vedere rată scăzută a natalității, noi considerăm că se impune implicarea autorității locale în identificarea unor măsuri sociale suplimentare, care să influențeze creșterea natalității. De asemenea, cheltuielile în primii ani de viață ai bebelușului sunt foarte mari, iar din acest punct de vedere orice ajutor din partea autorității locale pentru părinți este binevenit”, a mai declarat liberalul.

Articolul precedentUn bărbat înecat este căutat de pompieri în apropierea barajului Porțile de Fier II
Articolul următorCROSUL SEVERINULUI, LA PRIMA EDIȚIE