Ministerul Afacerilor Interne a emis Ordonanța Militară nr.3/24.03.2020 cu privire la măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Astfel, autoritățile administrației publice locale au obligația de a identifica, de a oferi adăpost și îngrijire tuturor oamenilor fără adăpost.

Viceprimarul Daniel Cîrjan anunță că a demarat deja acțiuni la nivelul municipiului de identificare a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, administratorii piețelor agroalimentare au obligația de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanță socială între comercianți și cumpărători. Mai mult, comercianții și producătorii agricoli din piețele agroalimentare sunt obligați să adopte măsuri de protecție împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mânuși și măști.

”S-au luat deja la nivelul piețelor din Drobeta Turnu Severin aceste măsuri, în piața Mircea fiind anunțați inclusiv prin avertizare audio toti comercianți cu privire la obligațiile pe care trebuie să le respecte. Siguranța severinenilor care își cumpără cele necesare traiului zilnic este prioritate, astfel încât ne vom asigura că se respectă cu sfințenie aceste măsuri de protecție a cumpărătorilor”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

 

 

Articolul precedentRomânia, la mâna „Miticilor”. Cel mai abject gest pe care-l poate face un politician
Articolul următorBraconieri prinși în flagrant în Mehedinți