64 de percheziţii sunt desfăşurate, miercuri dimineaţa,  în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin, la persoane bănuite că ar fi primit adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19.

Percheziţiile sunt desfăşurate de poliţiştii din Mehedinţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.

Anchetatorii susţin că, în perioada 15 mai – 25 iunie, doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mehedinți, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți și cu suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Articolul precedentDan Motreanu: Încărcător universal pentru dispozitivele mobile
Articolul următorInformare meteo: Vreme deosebit de rece, ninsori la munte și vânt puternic până joi