Al treilea pod ca lungime din Europa, care se construiește peste Dunăre (în Brăila) în lucru.

 

A fost ridicată platforma care va fi utilizată pentru montarea a două cabluri masive de oțel.

Lucrările avansează atât la pod, cât şi la drumurile de legătură, complet deblocate de luna trecută, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Podul suspendat peste Dunăre este cea mai mare lucrare de infrastructură din România din ultimii 30 de ani.

S- a estimat că ridicarea platformei va dura două luni și jumătate.

Cablurile de 60 cm grosime, care vor susține tablierul podului, sunt produse de către o companie japoneză, cu o garanție de 120 de ani.

Distanța dintre cei doi piloni de 192 m înălțime ai podului este de 1 120 m, în timp ce la Golden Gate este de 1280 m.

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) asigură o finanțare de 363 de milioane de euro pentru podul suspendat și pentru 23 km de drumuri ce fac legătura dintre Brăila, aflată pe malul vestic al Dunării și județul Tulcea, situat pe partea estică.

Podul și drumurile de legătură vor spori viteza și siguranța călătoriilor între Regiunea Nord-Vest a României și Marea Neagră, precum și către vecinii Republica Moldova și Ucraina.

Podul va avea o lungime totală de 1 974 m, cu 4 m, mai mult decât construcția americană.

Articolul precedentZeci de ALERTE: fructe și legume cu PESTICIDE, la vânzare în România. MII de produse din CARNE, RETRASE de la raft
Articolul următorCulisele statului paralel | Informații BOMBĂ despre asasinatul de la Arad. Legăturile lui Ioan Crișan cu lumea politică și Florian Coldea