Un incendiu puternic a izbucnit joi la o fostă fabrică de la ieșirea din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență. A fost emis și mesaj RO-ALERT din cauza fumului dens și înecăcios degajat. Mirosul înecăcios a fost simțit până în zona centrală a orașului. 

Imagine

Incendiul a izbucnit în incinta unei foste fabrici de țigări, situată la ieșirea din Timișoara spre Săcălaz, pe DN 59, la km 5.  Suprafața afectată de incendiu are aproximativ 1.600 metri pătrați. 

„Este o hală industrială cu mai multe compartimentări. Din primele informaţii, incendiul a pornit din încăperea în care erau depozitate mai multe echipamente şi aparatură pentru jocuri de noroc. La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul 2 cu o autospecială de stingere, o autoscară de lucru la înălţime, ofiţeri şi 15 subofiţeri”, a precizat sergent major Zorica Mircov, purtător de cuvânt ISU Timiș. 

Imagine

Locuitorii din zonă au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT să închidă uşile şi ferestrele, să astupe gurile de aerisire şi să oprească funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare. 

La faţa locului, pompierii timişeni au intervenit cu 12 autospeciale de stingere, două autoscări, un echipaj CBRN şi o ambulanţă SMURD. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, în sprijin au fost alocate alte trei autospeciale de stingere de la ISU Arad. De asemenea, au acţionat şi trei servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Imagine

Potrivit unor martori oculari, focul a pornit dintr-o încăpere în care erau depozitate aparate electronice pentru jocuri de noroc.

În hala de lângă cea care a fost cuprinsă de flăcări este depozitat azotat de amoniu lichid, mase plastice și pesticide, substanță care puteau face ravagii dacă explodau, în cazul extinderii flăcărilor.

sursa foto/video: ISU Timis

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPersoanele care despart puii de mamă mai devreme de opt săptămâni riscă până la trei ani de închisoare
Articolul următorVreme caldã astăzi în cea mai mare parte a țării