Un incendiu fond forestier a izbucnit, azi-noapte, în Munții Făgărașului (zona Victoria- Valea Ucea Mare/ Padurea Gardomani). La fata locului s-au deplasat, azi-noapte, aproximativ 25 de pompieri si 20 de lucratori de la Ocolul Silvic Victoria.

Din primele informatii se pare ca focarele de incendiu se intind pe o suprafata de aproximativ 10 hectare.

Actiunea de interventie este ingreunată din cauza faptului că nu se poate realiza accesul cu autospecialele de interventie pâna la focarele de incendiu, pompierii fiind nevoiti sa se deplaseze pedestru, mai bine de 2 ore, pe timp de noapte,  pe un teren accidentat.

Reamintim cetatenilor si tuturor proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005, privind protecţia mediului, sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 25.000 şi 50.000 de lei pentru cele juridice.

Update

În această dimineata s-a reluat actiunea pentru stingerea incendiului izbucnit la fondul forestier în munții Făgăraș.

În momentul de față intervin pentru stingerea focarelor de incendiu 44 de pompieri, aproximativ 50 de lucrători de la Ocolul Silvic ”Pădurile  Făgărașului” și Ocolul Silvic Făgăraș.

Incendiul nu s-a extins si se depun eforturi considerabile pentru lichidarea focarelor de incendiu.

Misiunea este în dinamică.

SURSĂ: ISU BRAȘOV

Articolul precedentDinamo, egalată in extremis de Petrolul Ploieşti
Articolul următorParlamentarii își umflă salariile, în timp ce românii de abia se descurcă de la o lună la alta