Fostul lider PSD Liviu Dragnea a dezvăluit cum Viorica Dăncilă și Paul Stănescu, doi dintre cei mai vechi colaboratori ai săi, au ajuns să pună mâna pe putere. În interviul video realizat de Anca Alexandrescu, în exclusivitate pentru Realitatea Plus, Dragnea a sugerat că serviciile secrete i-ar fi manipulat pe cei doi.

În interviul pe care l-a acordat din spatele gratiilor, Liviu Dragnea a explicat, pas cu pas, cum au fost manipulați Viorica Dăncilă și Paul Stănescu, alimentându-le orgoliile și temerile.

,,Rețeta nu e complicată, e foarte simplă, că oamenii aștia nu au idei multe, dar sunt eficiente, pentru că întotdeauna au cu cine să le pună în aplicare. În cazul doamnei Dăncilă, problema se punea în felul următor ,,Dom’le, cu Liviu nu se mai poate, e prea prins pe chestia asta cu serviciile, astea sunt minciuni (ce susținea L. Dragnea – N.R.), eu zic să vă gândiți, doamna Dăncilă, dumneata chiar ești o femeie capabilă și chiar ar trebui să-ți asumi mai multă putere politică. V-o fi pus dumnealui premier, dar a fost pe merit.” Încet-încet, a apărut această idee și i-au zis  ,,dom’le, lăsați-l pe el, o să avem noi grijă să fie condamnat, dar pregătiți-vă să luați partidul.” Și atât a fost, plus niște consilieri”, a afirmat Liviu, în interviul acordat Ancăi Alexandrescu.

Fostul lider PSD susține că aceeași rețetă a fost aplicată și în cazul lui Paul Stănescu, un alt vechi apropiat al său.

,,A fost prietenul meu de atâția ani, m-am ferit și mă feresc să vorbesc rău despre el, dar și lui i s-a spus la fel: ,,Dom’le, trebuie să preiei tu partidul, să fii tu în conducerea executivă, trebuie să alegi între partid și prieten.” A și avut el o declarație ,,între partid și prieten, aleg partidul”. Despre ce vorbești, frățioare, ce lucruri să alegi tu?! I se spunea ,,vezi că vrea să scoată România din Uniunea Europeană, e prieten cu Putin, e prieten cu nu știu cine, ba e cu rușii, ba e împotruva rușilor, ba e cu Viktor Orban. Fiecăruia i se spunea ceea ce trebuia să fie spus, în funcție de profilul psihologic pe care SRI îl are la fiecare om politic. Plus că au o grămadă de profesioniști, au o grămadă de bani la dispoziție, să țină oamenii angajați, asta e!”, a mai afirmat Dragnea.

Articolul precedentProiect de împădurire în zona de vest a municipiului Drobeta Turnu Severin
Articolul următorINTERVIU EXCLUSIV Liviu Dragnea, Episodul 2. Acuzațiile sale după inculparea în dosarul Tel Drum: O să fiu folosit în campanie. Am făcut ceva prostii pe la garaj și trebuie să fiu inculpat