Viteza de circulație pe drumurile expres va fi de 120 km/h, potrivit unei legi care a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaţilor. Legea va merge la promulgare.

Adoptarea legii a venit fix la timp pentru că, săptămâna viitoare, vor fi dați în circulație primii kilometri de drum expres din România. E vorba de un lot de 18km din DEx12 Craiova – Pitești, ce reprezintă varianta de ocolire a orașului Balș, potrivit deputatului Cătălin Drulă, unul dintre iniţiatorii legii.

“Legea merge la promulgare de către președinte, iar acest ultim pas trebuie făcut fără întârziere, așa încât să se întâmple înaintea inaugurării DEx12 de săptămâna viitoare”, transmite Drulă.

Lotul 1 al Tronsonului 2 – Centura de ocolire a oraşului Balş, din Drumul Expres Craiova-Piteşti, va fi dat în folosinţă săptămâna viitoare. Lotul 1 al Tronsonului 2 are 18,5 kilometri şi trei noduri rutiere.

După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN 65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș.

pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt.

În ceea ce priveşte Lotul 2 – Centura de ocolire a municipiului Slatina, acesta va fi dat în folosinţă la începutul lunii iunie.

Articolul precedentAlimentele care vor putea fi cumpărate cu vouchere acordate persoanelor cu venituri reduse
Articolul următorCupa României de cadeți Box 2022