Este prima vizită în țara noastră a președintelui ucrainean de la începutul războiului.  Acesta va fi primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, urmând să susțină inclusiv un discurs în Parlamentul României. Potrivit unor surse, Zelenski ar putea să depună o coroană și la Monumentul Eroilor în Parcul Carol. Din motive de securitate, Realitatea Plus alege sa nu menționeze concret modul în care președintele Zelenski ajunge în țara noastră. 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face, marţi, prima sa vizită oficială în România, urmând a fi primit de preşedintele Klaus Iohannis, de premierul Marcel Ciolacu. Totodată, el se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi va susţine un discurs în plenul comun.

Volodimir Zelenski va fi primit, la ora 13.00, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, cei doi urmând să aibă convorbiri tete-a-tete şi discuţii oficiale. Ulterior, cei doi şefi de stat vor face declaraţii de presă comune.

Preşedintele Ucrainei se va întâlni cu preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă. Un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului are loc, marţi, de la ora 14.00, iar de la ora 16.30 Zelenski va ţine un discurs.

Potrivit unor surse, preşedintele Ucrainei ar putea să depună o coroană şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol.

De la ora 17.40, Zelenski va fi primit, la Palatul Victoria, de premierul Marcel Ciolacu.

Articolul precedentDezvăluiri exclusive la Culisele Statului Paralel. Cum a ajuns fiul lui Paul Stănescu asociat la exploatarea stufului din Deltă?
Articolul următorPrognoza meteo – Scad temperaturile în toată țara