Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat data la care românii vor primii banii pe cardurile sociale pentru alimente. În total, de acest ajutor, beneficiază aproximativ 2,5 milioane de persoane, conform listelor de beneficiari eligibili centralizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Guvernul a anunțat de asemenea, la începutul acestui an un nou nivel maxim al veniturilor de care se ține cont la acordarea voucherelor sociale. Nivelul maxim al veniturilor de care se ține cont la acordarea voucherelor sociale a crescut de anul acesta. 

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde.

În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a declarat Simona Bucura-Oprescu. 

Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene au anunțat, însă, când vor primi românii banii în luna aprilie.

”Sprijinul de 250 de lei la 2 luni va fi virat pe cardurile pentru alimente în perioada 15-25 aprilie 2024”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a MIPE.

Articolul precedent1,7 milioane de treceri prin turnichete, în sezonul de schi din Poiana Brașov
Articolul următorPrognoza ANM pentru următoarele două săptămâni: urmează o răcire bruscă