Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) atrage atenția că voucherele de vacanță emise în anii precedenți mai pot fi utilizate pentru rezervări până pe 30 iunie.

ANAT spune că potrivit OUG 131/2021, „perioada de valabilitate a voucherelor de vacanţă emise în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, indiferent de suport, se prelungeşte până la data de 30 iunie 2022”.

De asemenea, angajații pot folosi voucherele emise anul acesta, în cazul în care sumele au fost deja virate pe card.

„Reamintim că voucherele de vacanţă pot fi utilizate exclusiv pentru vacanţe în România, iar serviciile trebuie să conţină minim o noapte de cazare. Nu este permis să se achite cu vouchere de vacanţă servicii facturate altui beneficiar, ci doar posesorului acestora.

La ora actuală, voucherele de vacanţă reprezintă un vector esenţial pentru circulaţia turistică internă. Atât instituţiile şi companiile de stat, cât şi firmele private pot acorda aceste vouchere angajaţilor, care sunt aprobate pentru emitere anuală timp de 5 ani (2022-2026). ANAT doreşte ca voucherele de vacanţă să prezinte o atractivitate sporită pentru angajaţii şi angajatorii privaţi”, se arată în comunicatul ANAT.

Articolul precedentBarză salvată de polițiști
Articolul următorDavid Popovici este campion mondial și la 100 de metri! Dublă istorică realizată după 49 de ani