O furtună intensă a lovit din nou orașul Houston din Statele Unite. Patru oameni au murit, iar aproape un milion de persoane a rămas fără curent electric. Pentru că în continuare este pericol, autoritățile îi îndeamnă pe locuitori să rămână în case și să evite zona centrală a orașului. 

Ploile torențiale și vântul de peste 120 de kilometri pe oră au făcut ravagii în oraș. Curentul a fost oprit, iar semafoarele nu au funcționat zeci de minute. Geamurile mai multor clădiri au fost sparte, iar unele case au fost grav afectate.

Aveți grijă unul de altul. Rămâneți acasă. Dacă nu sunteți un lucrător esențial, nu călătoriți mâine. Aș ruga comunitatea de afaceri să fie indulgentă cu angajații neesențiali, să-i lase să stea acasă, copiii vor fi acasă pentru că am închis școlile publice. Toți suntem pe baricade.

Echipajele de urgență, consilierii orașului, partenerii noștri de la județ și acum primim și asistență de la statul Texas, facem tot ce putem. Suntem antrenați pentru astfel de situații”, a declarat primarul orașului Houston, John Whitmire.

 

Unele zone din Houston au fost măturate de inundații. Autoritățile au prelungit starea de alertă după ce meteorologii au declarat că va ploua torențial și în următoarele zile. 

Articolul precedentPrognoza meteo 18 mai 2024. Cum va fi vremea astăzi în țară și Capitală
Articolul următorDescoperire șocantă! Bărbat înjunghiat și îngropat de viu, găsit în viață după 4 zile VIDEO