Vin din nou ploile, iar temperaturile scad semnificativ, anunță meteorologii. Vremea rea își va face simțită prezența în nord-vestul țării, încă din această seară. Duminică dimineața, intră în vigoare o avertizare COD GALBEN de furtuni, iar mercurul din termometre va scădea semnificativ.

 

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică pentru mai multe județe din țară, începând de duminică dimineața, de la ora 06.00 și până seara, la ora 18.00. 

Astfel, în intervalul menționat, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în nord-vestul teritoriului încă din a doua parte a zilei de sâmbătă (11 iulie).
Sâmbătă, 11 iulie, în zonele de câmpie
disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

În cursul zilei de duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentMarcel Vela trimite controale de urgență – Când ar putea fi redeschise restaurantele
Articolul următorCele mai multe cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore au fost raportate în București – 102. Care sunt județele cele mai afectate