Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a garantat că va furniza mai multe provizii și echipamente militare trupelor aflate la front, în contextul în care se apropie sezonul rece. Zelenski a subliniat importanța acestor măsuri într-o declarație pe Telegram, menționând că Ucraina se confruntă cu o lipsă de muniție. Președintele a mai spus că va crește producția internă de armament și a identificat mai multe priorități în colaborare cu forțele armate.

UPDATE 9:00 – Portul Chilia Nouă, aflat la doar câteva sute de metri de granița cu România, a fost bombardat intens noaptea trecută

UPDATE: Creșterea numărului de refugiați ucraineni
Un raport recent al Centrului pentru Strategie Economică din Ucraina (CES) a evidențiat o creștere semnificativă a numărului de refugiați ucraineni în străinătate. În prima jumătate a anului 2023, numărul a crescut cu aproximativ 500.000, ajungând la un total de între 5,6 și 6,7 milioane de persoane. Această creștere este atribuită, printre altele, atacurilor asupra infrastructurii energetice și distrugerii centralei hidroelectrice Nova Kahovka.

UPDATE: Grupul Wagner, etichetat ca organizație teroristă în Marea Britanie
Ministrul de interne britanic, Suella Braverman, a anunțat că Grupul Wagner va fi desemnat oficial ca organizație teroristă în Marea Britanie. Un proiect de lege în acest sens este în curs de pregătire și va fi prezentat în parlamentul britanic. Braverman a descris grupul ca fiind un instrument militar al Rusiei și a acuzat organizația de activități violente și destabilizatoare.

UPDATE: Rusia „disperată” să demonstreze capacitățile militare
Un fost consilier special al armatei americane, Mark Voyger, a comentat recent distrugerea unui tanc britanic Challenger 2 de către forțele rusești. El a descris acest act ca fiind un semn de „disperare” din partea Rusiei în încercarea de a concura cu tehnologia militară avansată a Occidentului. Voyger a subliniat că, deși pierderea tancului este semnificativă, supraviețuirea echipajului demonstrează superioritatea tehnologiei occidentale. El a adăugat că Rusia a exagerat numărul de tancuri occidentale distruse în încercarea de a-și impresiona propriul popor.

Situația din Ucraina rămâne tensionată și complexă, cu noi dezvoltări pe frontul militar, în politica internațională și în criza refugiaților. În acest context, liderii și experții continuă să evalueze și să reacționeze la evenimentele în curs de desfășurare.

Articolul precedentFără păcănele în localități: Proiectul care le mută la periferie, adoptat de Senat
Articolul următorCutremur de magnitudine importantă, miercuri dimineață, în România. Anunțul INFP