Este ziua cu numărul 790 de la începutul conflictului din Ucraina. Volodimir Zelenski a susținut un discurs important înainte ca ajutoarele militare americane să ajungă în Ucraina pentru a face față atacurilor rusești.

UPDATE 8:50 – Mister elucidat: s-a aflat de ce boală sufera Kadîrov! Cât de gravă este și ce planuri are Moscova în cazul unui deces

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, cunoscut ca fiind un apropiat al regimului de la Kremlin, suferă de peste cinci ani de necroză pancreatică, o afecțiune care poate duce la deces. El ar fi fost tratat la spitalul prezidențial din Moscova, unde ar fi primit îngrijiri medicale. The Moscow Times scrie că starea de sănătate a lui Kadîrov îi îngrijorează pe oficialii din jurul său, care ar fi început să lucreze la un plan de succesiune pentru a menține stabilitatea în Cecenia.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă în mesajul către popor de luni seară, după atacul rusesc asupra turnului televiziunii din Harkov, că la fel ca şi Harkov, diferite oraşe şi comunităţi au nevoie de protecţie, au nevoie de „Patrioţi”. ”Trebuie să provocăm daune maxime asupra a tot ceea ce Rusia foloseşte ca bază pentru teroare şi pentru logistica sa militară”, mai spune liderul ucrainean.

”Teroriştii ruşi au lovit din nou la Harkov – la turnul de televiziune. Evident, aceasta este o intimidare pentru a face ca teroarea să fie vizibilă pentru întregul oraş şi pentru a încerca să limiteze Harkovul în ceea ce priveşte comunicarea şi accesul la informaţii. Se lucrează în prezent pentru a restabili semnalul”, anunţă preşedintele Ucrainei. 
Volodimir Zelenski arată că, la fel ca şi Harkov, diferite oraşe şi comunităţi au nevoie de protecţie, au nevoie de „Patrioţi”.
 
”Şi, în acelaşi timp, trebuie să provocăm daune maxime asupra a tot ceea ce Rusia foloseşte ca bază pentru teroare şi pentru logistica sa militară. Sunt recunoscător tuturor celor din lume care sunt dispuşi să ne ajute în această privinţă şi lucrăm cu partenerii noştri americani pentru a ne spori capacităţile”, afirmă Zelenski.

Preşedintele Ucrainei spune că cele patru priorităţi sunt esenţiale: protecţia cerului, artilerie modernă, capacitate cu rază lungă de acţiune şi asigurarea faptului că pachetele de sprijin american ajung cât mai repede posibil, iar rezultatul de astăzi este că, în acordurile privind ATACMS pentru Ucraina, toate detaliile au fost finalizate.

Ce se întâmplă dacă Rusia cucerește Ucraina? Consecințe devastatoare pentru România și NATO

 
”Mulţumesc, domnule preşedinte, mulţumesc, Congres, mulţumesc, America! Mulţumesc tuturor celor care ne ajută în Ucraina să învingem teroarea rusă. Mulţumim tuturor celor care protejează vieţi şi luptă împotriva ocupantului rus. Mulţumesc, războinicilor! Mulţumesc tuturor celor care sunt alături de Ucraina! Glorie Ucrainei!”, mai spune Zelenski în mesaj. 
 
Turnul Televiziunii din Harkov, al doilea cel mai important oraş ucrainean, a fost distrus luni, într-un atac rusesc care nu s-a soldat cu victime, după ce a mai fost atacat în 20222, dar a rămas ”în picioare”, anunţă autorităţile regionale semnalând întreruperea semnalului.

Articolul precedentAvertismentul FMI: Va fi nevoie de noi TAXE pentru a aduce bani la buget!
Articolul următorPrognoza meteo pe o lună: schimbări radicale până pe 20 mai