Ministrul Muncii – Violeta Alexandru anunță că a dus în ședința de guvern, joi seara, ordonanța care reglementează situația în care activitățile în creșe, grădinițe sau școli se suspendă ca urmare a unui focar Covid, iar copiii vor continua cursurile în sistem online, astfel că părinții își vor putea lua zile libere.

”Începerea anului școlar este pregătită cu grijă de către Guvern, iar Ministerul Muncii are rolul de a se asigura că părinții – angajați din sectorul public sau din privat – vor putea avea grija copiilor, concomitent cu securizarea veniturilor.

Astăzi am adus în ședința de guvern ordonanța care reglementează situația în care activitățile în creșe, grădinițe sau școli se suspendă ca urmare a unui focar Covid, iar copiii vor continua cursurile în sistem online. Statul va sprijini angajații, așa cum a făcut-o și în anul școlar anterior, în starea de urgență, prin acoperirea a 75% din salariul părintelui care rămâne să supravegheze acasă copilul de până la 12 ani. Sumele vor fi plătite de către angajator urmând ca acesta să deconteze apoi la AJOFM.

Dreptul la zilele libere se acordă și părinților care au copii cu handicap școlarizați sau celor care au în întreținere adulți cu handicap, numai dacă aceștia beneficiază de servicii de zi a căror activitate este suspendată”, a anunțat Violeta Alexandru.

Articolul precedentAlegeri locale 2020. Măsuri speciale pentru campania electorală
Articolul următorWeekend canicular în majoritatea regiunilor ţării