Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale și a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele ore au fost verificate aproximativ 600 de persoane și peste 90 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 25.000 de lei. De asemenea, au fost verificate peste 60 de mijloace de transport în comun.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități. În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au desfășurat cinci acțiuni, fiind verificate 24 de societăți comerciale.

De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat două misiuni, asigurând transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19, dar și  decontaminarea unei ambulanțe SMURD.

Poliția  Locală a verificat 350 de persoane din 243 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin  Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea, a desfășurat  misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în urma cărora au fost sancționate 4 persoane în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, cuantumul total al amenzilor fiind de 500 lei. În dispozitivul comun cu IPJ MH, au fost angrenate 10 echipaje de poliție  locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentBilanț coronavirus 14 decembrie: 3.252 de cazuri noi și 109 decese
Articolul următor3 focare de pestă porcină africană în Mehedinți, în gospodării