1500 DE OAMENI, FĂRĂ APĂ, DIN CAUZA UNEI AVARII

Circa 1500 de persoane din comuna mehedințeană Malovăț au rămas fără apă curentă de vineri, datorită unei avarii majore la un transformator. Sunt afectate satele Malovăț, Colibași și 23 August. Transformatorul ars va fi înlocuit în următoarele zile, iar autoritățile locale au informat populația. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care județul se află sub cod galben de caniculă.

Căldura a devenit însuportabilă la Mehedinți, cu temperaturi diurne de până la 38 de grade Celsius. Din nefericire, în astfel de condiții, circa 1.500 de persoane din 900 de gospodării arondate comunei Malovăț au rămas fără alimentare cu apă de vineri seara, datorită unei avarii majore la instalația de pompare. Mai exact, transformatorul ce alimentează cu energie electrică pompele s-a ars și a fost nevoie să se achiziționeze unul nou. Sunt afecatate de incident localitățile Malovăț, Colibași și 23 August. Sâmbătă și duminică s-a lucrat pe teren zi lumină pentru a se descoperi cauza avariei, însă autoritățile locale estimează că ar mai putea dura câteva zile până când se înlocuiește transformatorul și se repornește instalația de alimentare cu apă.

„Am verificat, sâmbătă și duminică întreaga rețea, pentru a fi siguri că care este problema la rețeaua de alimentare cu energie electrică, s-a constatat că acel transformator este ars, avem un certificate în acest sens de la firma care asigură mentenanța. Astăzi de dimineață am făcut achiziția pe SEAP a unui nou transformator și sperăm ca în maxim 2 – 3 zile să poată fi livrată apă locuitorilor afectați din satele Malovăț, Colibași și 23 August”, a precizat primarul comunei Malovăț, Ion Michescu.

Defecțiunea a fost anunțată pe pagina de socializare oficială a Primăriei Malovăț, încă de sâmbătă dimineața, dar și la sediul Primăriei. Populația a fost informată asupra evoluției reparațiilor. Din păcate, locuitorii din cele trai sate vor trebui să mai aștepte câteva zile până când apa să le curgă din nou în gospodării.

Articolul precedentPuncte de prim ajutor pentru combaterea caniculei în Turnu Severin
Articolul următorOASPEȚI DIN HONG KONG, LA SEVERIN