Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, prin Direcția de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural, în parteneriat cu Asociația Patrimoniu Artă Cultură pentru Tineret din România și Episcopia Severinului și Strehaiei, organizeazăvineri, 29 ianuarie 2021, începând cu ora 10:00, expoziția online de stampe și documente de arhivă din proiectului cultural „1821- Multiculturalitate Balcanică”.

Proiectul este cofinanțat de Ministerul Culturii în cadrul Programului de finanțare a manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale.

Partener principal: Arhivele Naționale ale României.

Organizatorii anunță o incursiune prin intermediul documentelor, stampelor gravurilor, litografiilor de epocă, în evenimentele anului 1821, în spațiul românesc extracarpatic și pentru întregul spațiu sud-est european.

Vor participa dr. Cristian Anita, directorul Arhivelor Naționale ale Romaniei, Alexandra Brutaru, manager proiect, Preasfinția Sa Nicodim, episcop al Episcopiei Severinului și Strehaiei, care va vorbi despre figura lui Tudor Vladimirescu.

Evenimentul va fi transmis online pe paginile de Facebook ale Direcției de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural, ale Asociației PACT si ale partenerilor și va fi moderat directorul Direcției de Patrimoniu Istoric și Turism Cultural, Ion Olaru.

Proiectul „1821- Multiculturalitate Balcanică” se desfășoară  în perioada 15-31 ianuarie 2020 și va fi prezentat în spații culturale din București, Iași, Târgoviște și Drobeta Turnu Severin.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentRomânia în realitate, invitați: Costina Cheyrouze, actriță TNB și Ovidiu Telegescu, psiholog
Articolul următorINCENDIU la Spitalul Matei Balș, din Capitală. Planul ROȘU, activat