Prunele pot face magie, ajutându-vă să slăbiți, să îmbunătățiți digestia, să vă mențineți oasele și sângele sănătos și multe altele. Acest fruct uscat este plin de nutrienți sănătoși de care organismul tău are nevoie. Și trebuie să mănânci doar 6  prune pe zi pentru a profita de toate beneficiile lor, astfel încât acestea sunt o gustare perfectă pe care o poți lua oriunde.

1. Susțin numeroasele funcții ale organismului.

100 de grame de prune uscate conțin 732 mg de  potasiu. Acest macromineral este esențial pentru organismul nostru, deoarece îl ajută să funcționeze corect și să prevină multe boli. Reduce  riscul de a avea un accident vascular cerebral, menține oasele sănătoase, ajută la creșterea sănătoasă a mușchilor și poate chiar promova funcționalitatea corespunzătoare a nervilor. Se recomandă să consumați aproximativ 4.700 mg de potasiu pe zi. Pentru aceasta, puteți combina prunele uscate cu alte alimente, cum ar fi legumele cu frunze verzi, bananele sau merele.

2. Sunt bune pentru sânge.

Insuficient fier în organism poate provoca anemie, care ar putea duce la complicații grave. Printre acestea se numără oboseala severă, probleme cardiace sau pulmonare și probleme legate de sarcină. Prunele uscate sunt o sursă excelentă de fier, ceea ce le face unul dintre cele mai bune produse pentru a preveni astfel de probleme.

3. Pot îmbunătăți digestia.

Prunele sunt pline de fibre, un element cheie care susține o digestie sănătoasă. De exemplu, o cană de prune fără sâmburi conține 12 grame de fibre solubile. În plus, conțin sorbitol, un laxativ natural care ajută la stimularea mișcărilor intestinale. Se recomandă să nu mâncați mai mult de 6 prune uscate pe zi.

4. Ele ajută la controlul dorinței de a urina.

Dacă sunteți constipat, vă poate influența vezica urinară, deoarece pune o presiune suplimentară asupra acesteia și vă face să urinați mai des. Pentru a vă ajuta mai eficient constipația, vă puteți prepara un amestec special. Combinați 1 cană de sos de mere, 1 cană de tărâțe de ovăz sau tărâțe de grâu neprocesate și 3/4 de cană de suc de prune. Se amestecă 1-2 linguri de produs cu aproximativ 240 ml de apă și se bea seara.

5. Pot ajuta la pierderea în greutate.

Datorită fibrelor pe care le conțin, consumul de prune vă poate ajuta să rămâneți sătul mai mult timp și să vă controlați cu succes greutatea. 2 grupuri de  femei obeze au participat la un studiu. Un grup a mâncat prune uscate ca parte a unei diete sănătoase și a slăbit 4,4 kilograme în decurs de 12 săptămâni, în comparație cu un alt grup căruia nu i s-au dat decât sfaturi despre ce tipuri de gustări sănătoase să mănânce.

6. Mențin oasele sănătoase și puternice.

Persoanele care sunt expuse riscului de  osteoporoză, în special femeile și persoanele în vârstă, ar putea prezenta o pierdere a densității minerale osoase. Cercetătorii dintr-un studiu au examinat efectele consumului de prune uscate pe femeile aflate în postmenopauză cu osteopenie. Rezultatele au arătat că prunele au ajutat, de fapt, la prevenirea acestei probleme.

7. Ele pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Hipertensiunea arterială nu are uneori simptome vizibile, dar poate crește riscul de probleme cardiace, boli de rinichi și alte probleme în organism. Cu toate acestea, poate fi controlată cu diferite alimente, iar prunele uscate sunt una dintre ele! Puteți chiar să le combinați cu alte fructe uscate, cum ar fi stafidele și curmalele, și să consumați aproximativ 8 porții pe săptămână.

8. Pot da un aport de vitamine.

De asemenea, vă pot ajuta să vă îmbunătățiți echilibrul de vitamine, în mod natural. În primul rând, sunt o sursă excelentă de  vitamina A, care este necesară pentru a vă proteja vederea și pentru a promova o creștere sănătoasă. În al doilea rând, conțin vitaminele C, K și  B6, care sunt toate cruciale pentru sistemul nostru imunitar, sănătatea corpului și bunăstarea generală. În plus, prunele sunt bogate în alți nutrienți esențiali, cum ar fi cuprul și manganul.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentPoliţia Română, alertă de fraudă online: „Este un nou tip de încercare de a înşela oamenii”
Articolul următor15 lucruri pe care le poți face cu telefonul mobil pentru a-ți umple timpul