La doar 17 ani, pe drumul comunal din satul Scânteieşti, un adolescent teribilist a gonit cu peste 100 de km/oră și a provocat un accident. A scăpat ca prin minune cu viaţă după ce a rupt un gard, a spulberat un stâlp electric şi s-a oprit lângă poarta unei locuinţe. Băiatul furase cheile maşinii unchiului său. A fost o minune că a scăpat cu viaţă şi că nu a omorât pe cineva, pentru că sătenii spun că zona în care a făcut accidentul este frecventată de copii. Din fercicire la ora aceea nu era nimeni pe stradă.

Adolescentul trebuia să fie la şcoală, numai că a rămas cu verişorul său, acasă la fratele tatălui său. I-a furat cheile de la maşină, a urcat la volan şi a plecat la plimbare prin sat. La 17 ani, fără permis de conducere, a apăsat serios pedala de aceleraţie, martorii susţinând că a avut mult peste 100 de km pe oră, în localitate. Din satul Izvorul Bârzii, de unde a plecat, până în locul unde a făcut accident nu sunt mai mult de 6 km. Doar atât a apucat să meargă, pentru că în localitatea Scânteieşti, din cauza vitezei excesive, nu a mai putut controla maşina. Impactul a fost atât de violent că bateria maşinii a sărit la mai bine de 20 de metri, în curtea unor localnici. Proprietara locuinţei la care s-a oprit maşina spune că a rupt-o la fugă, speriată, când a auzit impactul devastator.

Deşi din impact, autoturismul s-a făcut praf, tânărul a ieşit singur din autoturism. Unchiul său le-a spus poliţiştilor că băiatul a luat cheile maşinii fără încuvinţarea sa. Oamenii legii i-au făcut dosar penal adolescentului.

„Minorul de 17 ani a sustras cheile autoturismului ce aparţine unei rude, fără consimţământul acestuia, a condus autoturismul pe DC 10, pe raza satului Schinteieşti şi, neadaptând viteza la condiţiile de drum, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un stâlp de electricitate. Din accident a rezultat rănirea acestuia, fiind transportat la Spitalul Judeţean în vederea acordării de îngrijiri medicale, nu posedă permis de conducere, nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii întocmid un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă”, a declarat comisarul şef Nicolae Lohon – purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Articolul precedentSĂRBĂTOARE ROMÂNEASCĂ ÎN SERBIA
Articolul următorAccident cu două victime într-o intersecție din Turnu Severin