DUPĂ TREI ANI DE ÎNCHISOARE, AFLĂ CĂ NU A COMIS FAPTE PENALE

Fostul viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, din perioada 2008 – 2012, Mircea Sevastian Grosu a făcut închisoare pentru o faptă dezincriminată penal. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a desființat sentința, printr-o decizie definitivă pronunțată pe 31 octombrie 2018.

A executat o pedeapsă privativă de liberatate aproape 3 ani și acum a aflat că fapta sa a fost dezincriminată penal. Este vorba de fostul viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Mircea Sevastian Grosu. Acesta a aflat pe 31 octombrie 2018, că a fost condamnat pe nedrept, pentru o infracțiune care de fapt nu e infracțiune. Este o experiență greu de explicat în cuvinte din viața fostului edil. Acum, acesta află că a trăit un coșmar fără a avea vreo vină. Contestația sa la executarea pedepsei a fost admisă de Inalta Curte de Casație și Justiție care abia acum a decis, definitiv și irevocabil! Fapta pentru care a fost pedepsit mult prea aspru a fost dezincriminată. A fost condamnat în 10 martie 2016 pentru faptele de instigare la abuz în serviciu în formă calificată și continuată. Acum, Mircea Grosu este absolvit de vină, deși a suferit în spatele gratiilor.

Sentința

„Admite contestaţia formulată de condamnatul Grosu Mircea Sevastian împotriva sentinţei penale nr. 58 din data de 26 martie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Craiova. Desfiinţează sentinţa penală atacată și, rejudecând: (…), admite cererea formulată de condamnatul Grosu Mircea Sevastian. cu privire la sentinţa penală nr. 96 din 03 iunie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Craiova în dosarul nr. 558/54/2014, definitivă prin decizia penală nr. 89/A din 10 martie 2016, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Constată dezincriminate faptele de instigare la abuz în serviciu în forma calificată și continuată prevăzute de (…) Codul penal (…). pentru săvârşirea cărora Grosu Mircea Sevastian a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare prin sentinţa penală nr. 96 din 3 iunie 2015 a Curţii de Apel Craiova, rămasă definitivă prin decizia penală (…) a Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie. (…) Dispune încetarea executării pedepsei complementare (…) şi a tuturor consecinţelor penale ale sentinţei penale )…) Definitivă.”. Asta se arată în dispozitivul sentinței date de Înalta Curte, pe 31 octombrie 2018.

Pe 11 martie 2016, Mircea Grosu era încarcerat la Penintenciarul Vînjuleț pentru fapte absolut banale, dar pe care magistrații le-au încadrat la instigare la infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. Decizia avea să șocheze pe toată lumea. Dosarul viza o afacere cu terenuri ce aparțineau HIDROELECTRICA.

Articolul precedentPERICOLUL PESTEI PORCINE AFRICANE A TRECUT ÎN MEHEDINȚI
Articolul următorO nouă promoție de polițiști la IPJ Mehedinți