PERICOLUL PESTEI PORCINE AFRICANE A TRECUT ÎN MEHEDINȚI

A TRECUT PERICOLUL PESTEI PORCINE AFRICANE! Consiliul Județean Mehedinți a anunțat astăzi de dimineață că în județ nu există cazuri de pestă porcină. Ședința Comitetului Local de Combatere a Bolilor, a fost convocată de prefectul de Mehedinți. Aici, autoritățile au precizat că, pentru moment, nu există niciun pericol. Nu sunt cazuri de animale bolnave și nici nu trebuie creată panică. Asta, cu atât mai mult cu cât focarul din Dolj a fost stins. În aceste condiții, oamenii nu trebuie să taie porcii din gospodării.

„Vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, a participat luni dimineața la ședința Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor, convocată de prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea. Autoritățile au anunțat din nou că județul Mehedinți nu se află sub incidența pestei porcine africane. Analizele efectuate în cazul celor doi porci aduși în Breznița Motru din comuna doljeană Secu, unde se depistase un caz de pestă, sunt negative. În aceste condiții, oamenii nu trebuie să taie porcii din gospodării”. Se arată în comunicatul postat pe pagina oficială de facebook a Consiliului Județean Mehedinți.

Vigilență maximă

„Totuși, prefectul județului Mehedinți a cerut autorităților să fie în continuare vigilente. Reprezentanții Direcției Silvice să monitorizeze efectivele de porci mistreți aflate pe fondul de vânătoare. Medicii sanitar-veterinari, polițiștii și jandarmii să facă verificări în târguri, în perioada următoare! Totul pentru a se asigura că nu sunt aduși la vânzare, porci din focarele de pestă porcină africană din țară”. Asta se mai arată în comunicatul citat.

Articolul precedentAutoritățile din Mehedinți, instruite pe fonduri europene cum să intervină în cazul producerii unor inundații sau cutremure
Articolul următorDUPĂ TREI ANI DE ÎNCHISOARE, AFLĂ CĂ NU A COMIS FAPTE PENALE