GREVĂ MINIERĂ LA HUSNICIOARA

Este grevă la Mina Husnicioara, începând de noaptea trecută! Minerii mehedințeni s-au aliniat protestelor demarate de celelalte uniăți miniere din cadrul Complexului Energetic. Oamenii spun că salarizarea nu este conformă muncii depuse și condițiilor în care își desfășoară activitatea.

Condițiile vitrege de lucru și proasta salarizare i-au determinat pe minerii de la Husnicioara să demareze acțiunile de protest. Astfel, salariații din Mehedinți s-au aliniat protestelor din țară, de la celelate mine din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Angajaţii au refuzat să intre în ture şi au manifestat în sălile de apel din incinta unităţilor.

Ieri, la Ministerul Energiei, au avut loc negocieri, însă fără prea mari șanse de reușită. Asta deorece revedincările minerilor par să fie departe de planurile guvernamentale.

Minerii au prezentat o listă de revendicări care cuprinde, printre altele, îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, acordarea echipamentului de protecţie, creşterea salariului pornind de la 4.000 de lei/angajat, plata zilelor de sâmbătă şi duminică lucrate cu spor de 100%, acordarea voucherelor de vacanţă.

Actualmente, Mina de la Husnicioara funcționează cu 420 de angajați, având contracte de frunizare a cărbunerului cu Termocentrala Turceni și Holterm Timișoara.

Articolul precedentSporul natural negativ, în Mehedinți
Articolul următorDEMITERE CU IZ DE EXECUȚIE LA SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA