Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan, spune că s-au finalizat lucrările de iluminare, pe timp de noapte, a Cetății Medievale.

Au fost montate 40 de proiectoare care iluminează zidurile exterioare ale Cetății, 20 de proiectoare cu dublă emisie la toate intrările din cetate, 7 proiectoare peisagistice lângă copacii de pe aleea principală, precum și 12 stâlpi de iluminat pe latura vestică a Cetății Medievale a Severinului.

Demersurile au început în martie 2016 însă au existat foarte mari întârzieri din cauza necesității obținerii avizelor de la Ministerul Culturii. Iluminatul arhitectural are rolul de a pune în valoare pe timpul nopții Cetatea Medievală a Severinului care este unul dintre obiectivele turistice importante ale municipiului nostru. Pentru mine turismul reprezintă o prioritate deoarece poate deveni unul dintre motoarele de dezvoltare economică a comunității noastre”, ne-a declarat Daniel Cîrjan.

Lucrările au durat aproximativ o lună, iar investiția a fost în valoare de 50.000 lei.

 

Articolul precedentCEASUL REPARAT PE BANII MINISTERULUI CULTURII NU SUPORTĂ CODUL GALBEN
Articolul următorDoi scafandri mehedinţeni avansaţi în grad cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. Au salvat două persoane