JALE ÎN SATUL PREOTULUI MORT ÎN CROAȚIA (vezi ce scrie presa croată despre accident!)

Este o durere fără margini, greu de descris în cuvinte, în satul Jidoștița, locul în care mai bine de un deceniu și jumătate preotul Dumitru Armanca a slujit. În curtea bisericii și pe treptele de la intrare ard candele, iar pe la porți oamenii plâng neîncetat. Duhovnicul căruia îi spuneau „doctorul de suflete” va fi adus acasă în sicriu, după ce a pierit într-un cumplit accident în Croația.

Nu există cuvinte care să descrie întreaga imagine a durerii ce a cuprins sătenii din Jidoștița și Șușița, după ce preotul lor de suflet a murit luni seara într-un groaznic accident de circulație petrecut pe o autostradă din Croația. Sfâșiați de durere și cu ochii în lacrimi, oamenii așteaptă acum ca trupul neînsuflețit al părintelui Dumitru Armanca să fie repatriat și spun că niciodată în comunitatea lor nu va mai fi un preot ca el. A fost alături de săraci și alături de cei în suferință, a ridicat cu mâinile lui o biserică impetuoasă în satul Șușița și, timp de 16 ani, a fost ca un părinte al tuturor. În curtea bisericii din Jidoștița este acum o liniște adâncă și doar portretul celui dispărut și o mulțime de candele aprinse mai amintesc de duhovnicul Dumitru Armanca.

La fel de multă jale este și în satul învecinat, la Șușița, acolo unde părintele Armanca a ridicat o biserică mare și frumoasă. A lucrat ani de zile la ea, cot la cot cu sătenii, și ajunsese să se ocupe de interior. Voia chiar să o sfințească parțial în această toamnă. Oamenii din acest sat sunt realmente șocați și se roagă pentru mama preotului, grav rănită în accident și pentru fiul acestuia.

Preotul Dumitru Armanca a lăsat în urma sa multă durere și multe proiecte neîmplinite. Oamenii din satele în care a păstorit nu mai au nimic acum și spun că le va fi greu fără el. Ei au cerut Episcopiei să facă în așa fel încât trupul neînsuflețit să treacă prin toate bisericile ctitorite de el. Preotul a murit pe o autostradă din Croația, în după amiaza zilei de 17 februarie, într-un groaznic accident de circulație.

Iată ce scrie presa croată despre cumplitul accident (portalul media HRVATSKA DANAS): 

Accident grav pe autostrada A3: două mașini tamponate, o persoană a decedat, poliția a anunțat detalii. 

Duminică, la ora 17, a avut loc un accident grav care a ucis o persoană. Poliția a anunțat cauza accidentului. Un cetățean român de 49 de ani care conducea un autoturism, cu numere de înmatriculare românești, îndreptându-se spre trecerea frontierei Bajakovo, în direcția Županja, a schimbat brusc banda de circulație, fiind acroșat și izbit violent, din spate, de un microbuz.

Ca urmare a accidentului de circulație, un șofer de 49 de ani din autoturism a murit pe loc, în timp ce ceilalți pasageri din mașină au fost răniți – unul foarte grav și unul ușor.

În microbuzul înmatriculat în Italia, care a lovit din spate autoturismul românului, se aflau cinci cetățeni sârbi. Unul dintre pasageri a fost rănit grav, în timp ce ceilalți pasageri au fost răniți mai ușor. 

Persoanele rănite au fost transportate la Spitalul Județean General din Vinkovci unde au primit ajutorul medical”.

Articolul precedentAproape 10.000 tone de păcură cu împrumut pentru încălzirea Severinului
Articolul următorVânătoare de șoferi băuți la Severin. Unul avea o alcoolemie de 1,78 mg/l alcool