PENTRU A-I CONVINGE SĂ VINĂ LA LICITAȚIE, CONSILIUL JUDEȚEAN ÎI INVITĂ PE CONSTRUCTORI PE UN DRUM NEASFALTAT

Exasperată de faptul că nimeni nu vrea să liciteze pentru reabilitarea unui tronson de drum distrus, Consiliul Judeţean Mehedinţi lansează o invitație inedită constructorilor care ar dori să să se înscrie la licitația cu probleme. Îi cheamă la fața locului să vadă drumul și să evalueze lucrarea. Drumul dintre satele mehedințene Bunoaica și Cireșu a fost scos la licitație de patru ori și chiar s-a suplimentat valoarea de achiziție, dar el rămâne ocolit de investitori. Procedura de achziție publică, eșuată de patru ori, a fost relansată pe 15 martie 2019.

Consiliul Judeţean Mehedinţi a relansat în data de 15.03.2019 procedura de achiziţie publică de lucrări pentru reabilitarea/modernizarea a 5,393 km din drumul județean DJ607B pe sectorul Bunoaica-Cireșu, investiţie finanţată în cadrul proiectului „Îmbunăţirea conectivităţii de-a lungul Dunării” cod RORS-29.

„În consecinţă, îi invităm pe constructorii interesați miercuri, 27.03.2019, orele 11:00, pe traseul DJ 607B, la intrarea în satul Bunoaica, pentru a vizita și inspecta împreună cu reprezentanţi tehnici ai Consiliului Judeţean Mehedinţi, amplasamentul lucrărilor și împrejurimile în scopul evaluării, pe propria răspundere, a cheltuielilor și riscurilor, pentru pregătirea ofertei”, se arată în textul invitației lansate de Consiliul Județean Mehedinți.

Proiectul „Îmbunătățirea conectivității de-a lungul Dunării” are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea DJ 607B, pe o lungime de 5,4 km, fiind finanțat prin Programul Interreg – IPA CBC România – Serbia și are o valoare de 1,5 milioane euro. Modificările legislative cu privire la salarizarea personalului din domeniul construcțiilor, precum și fluctuația prețurilor materialelor din acest sector au generat, din păcate, o serie de dificultăți în implementarea proiectului, întrucât ofertele primite au depășit bugetul obiectivului de investiții. Tocmai de aceea, proiectul a fost actualizat, i s-au mai alocat 800.000 de lei de la bugetul propriu al județului, în speranța că va fi mai atractiv pentru firmele care ar trebui să vină la licitație.

„În urma întâlnirii de astăzi, la nivelul Consiliului Județean Mehedinți analizăm posibilitatea actualizării proiectului în conformitate cu cerințele actuale, luând în calcul că drumul respectiv este extrem de important atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru turismul din județul Mehedinți”, declara președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, la începutul lunii februarie, după o întâlnire cu directorul executiv al Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Timișoara, Anca Lolescu.

Articolul precedentPalatul Culturii “Teodor Costescu” organizează un maraton de spectacole, de Ziua Mondială a Teatrului
Articolul următorCortul de campanie al Alianței 2020 USR PLUS Mehedinți a fost vandalizat