Polițiștii Serviciului din Mehedinți sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare au pus în aplicare un mandat de percheziție la persoane bănuite de uzurpare de calități oficiale și furt calificat.

Din cercetări a reieșit că pe 15 și 16 iunie două femei de 66 și 70 de ani din județul Mehedinți ar fi fost induse în eroare de trei persoane care ar fi folosit unele semne distincte ale unei autorități publice și ar fi declinat calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat.

Persoanele cu vârste cuprinse între 26 și 48 de ani, toate din municipiul Timișoara, ar fi pătruns în locuințele părților vătămate de unde ar fi sustras 1.290 de euro și 9.500 de lei.

În urma percheziției efectuate la o locație unde persoanele bănuite erau cazate, polițiștii au găsit și ridicat 4.933 de lei, 1.375 de euro, 610 lire sterline, două insigne cu inscripția „SPECIAL POLICE”, o pereche de cătușe și mai multe perechi de mănuși.

Procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 ore față de cei trei bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzurparea de calități oficiale și furt calificat, iar astăzi au prezentați instanței de judecată care a dispus arest preventiv pentru 30 de zile față de toți cei trei.

 

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentVIDEO Mâine, ora 15:00 – Interviu în exclusivitate cu Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO
Articolul următorALERTĂ totală în România din cauza inundațiilor