Zona de munte a județului Mehedinți se află sub incidența avertizării meteorologice Cod Portocaliu până mâine dimineață.

Sunt anunțate intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă.

Sunt prognozate intensificări ale vântului, care pot atinge la rafale viteze de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), iar zăpada va fi troienită.

Și tot începând de astăzi întregul județ se află sub atenționare meteorologică Cod Galben ce vizează intensificări susținute ale vântului și ninsori moderate cantitativ, până marți, ora 20 00.

Imagine

Pentru prevenirea unor situații de urgență generate de fenomenele meteorologice prognozate, se recomandă:

– să vă echipați corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, săculeț cu nisip, lopată etc.).
– înainte de a pleca la drum, să vă asigurați că rezervorul de combustibil este plin, iar sistemul de încălzire funcționează eficient. 
– în situația manifestării vântului puternic, să evitați deplasările și să vă adăpostiți în locuințe sau alte spații închise care vă asigură protecția.
– pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

Se recomandă și evitarea pornirii la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică.

Sursa: Realitatea de Mehedinti

Articolul precedentBilanț coronavirus 17 ianuarie: 8.118 cazuri noi și 17 decese
Articolul următorO nouă minivacanță pentru români