Miercuri, în ședința de Consiliu Local, a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului social de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice.

Multe persoane vârstnice au nevoie de ajutor, fie că vorbim despre servicii de îngrijire la domiciliu din sfera medicală sau socială. De acum înainte, implicarea Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin în susţinerea serviciilor pentru vârstnici va fi mult mai mare. Miercuri, 29 mai, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Marius Screciu, prin care a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului social de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice.

„Este un proiect de suflet pe care îl împărtășesc cu doamna director Monica Moț de la Asistență Socială. Avem la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin vârstnici care nu putem să-i instituționalizăm  și, în general, oamenii sunt legați de casele lor, de lucrurile în care trăiesc și e păcat să îi duci la azil. Vrem să venim în întâmpinarea lor, așa se procedează în orice stat civilizat”, a declarat primarul Marius Screciu.

Furnizarea serviciilor sociale se asigură cu respectarea următoarei ordini de priorități: persoane vârstnice dependente fără familie sau nu se află în întreținerea unei persoane, persoane care nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare, persoane vârstnice care nu se pot gospodări singure sau necesită îngrijire specializată, persoane vârstnice dependente care se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale, din cauza bolii ori stării fizice sau psihice.

În baza acestui regulament, îngrijitorul la domiciliu are printre atribuții să asigure ajutor pentru activitățile de bază ale vieții zilnice: igienă corporală, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, deplasarea în interior, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, însoțirea în mijloacele de transport, ș.a.

Articolul precedentForţe impresionante îl caută pe elevul militar din Șovarna dispărut în apele Mării Negre
Articolul următorFĂRĂ CURSURI DE PERFECȚIONARE LA CONSILIUL LOCAL DIN SEVERIN