FĂRĂ CURSURI DE PERFECȚIONARE LA CONSILIUL LOCAL DIN SEVERIN

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi un proiect ce părea destul de sensibil și deopotrivă controversat. Este vorba tradiționala participare anuală a consilierilor locali la cursuri de perfecționare, cursuri care, de cele mai multe ori, au loc pe Litoral.

Un proiect de hotărâre ce se anunța controversat și generator de animozități majore a fost retras astăzi de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin. Este vorba de participarea consilierilor locali la cursuri de perfecționare pe anul în curs. Anual, mii de aleși locali din întreaga țară se perfecționează, în special, pe Litoralul Mării Negre, stârnind controverse și zeci de discuții printre cetățeni, chair dacă, în sine, acest fel de cursuri sunt obligatorii și perfect legale. Controversele sunt generate, în special, nu de faptulcă se fac acele cursuri, ci folosirea acestui pretext pentru petrecerea unui concediu pe bani publici. Intuind posibile tensiuni, consilierii locali au decis înaintea ședinței să admită în bloc retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

Dincolo de faptul că aleșii locali ai Severinului și-au făcut un obicei din a discuta cu mare atenție toate punctele de pe ordinea de zi, pentru ca acolo unde sunt divergențe să le rezolve amiabil, primarul municipiului spune, mai în glumă, mai în serios, că domnii consilieri sunt deja perfecționați. De aceea nu mai au nevoie de cursuri de perfecționare.

„S-a considerat că domnii consilieri sunt bine pregătiți în acest moment și că nu mai este nevoie să îi pregătim în plus. Era o discuție purtată la nivelul întregii coloraturi politice, inclusiv consilierii liberali erau, inițial, de acord. După aceea, am înteles că nu vor să mai meargă. Eu am înțeles. Nu mă deranjează că am retras proiectul de pe ordinea de zi, fiindcă primăria va avea o cheltuială mai puțin”,  a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

„Această decizie, de a scoate de pe ordinea de zi proiectul, a inițiatorului, a primarului, vine ca urmare a faptului că, în cursul zilei de ieri, am avut o discuție și i-am comunicat că grupul consilierilor liberali nu susține un asemenea demers: acela de a aproba deplasarea consilierilor libeali, pentru a efectua cursuri de perfecționare.”, declară, la rândul său, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Daniel Cîrjan (PNL).

Anul precedent, cursurile de perfecționare a consilierilor județeni au fost cele care au reușit să stârnească un ditamai scandalul, după s-au efectuat în mai multe stațiuni de top de pe litoralul românesc. Totuși, trebuie știut că, în ciuda costurilor aferente, decontate de la bugetele locale, astfel de cursuri sunt perfect legale și de cele mai multe ori utile.

Articolul precedentA fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului social de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice la Turnu Severin
Articolul următorAJOFM Mehedinți: 6,87% – rata şomajului