Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit marți, 9 aprilie, pentru asanarea unui element de muniţie, rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, în localitatea Iloviţa.

Proiectilul, mai exact o ghiulea de tun, cu diametrul de circa 30-40 cm și greutate de circa 50-60 kg a fost descoperit în livada unui cetăţean, care a apelat numărul unic de urgenţă 112.

La locul indicat, s-a deplasat echipajul pirotehnic din cadrul ISU „Drobeta”, care a ridicat elementul de muniţie, acesta fiind transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare. Aceasta este cea de a patra misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an.

„Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

Articolul precedentSOCIETATEA DE DISTRIBUȚIE A GAZULUI DIN DROBETA, PE FĂRAȘ
Articolul următorLe-a prezentat polițiștilor permisul pe care anterior îl declarase pierdut